Kokosanki bez laktozy.
Składniki:
* 200 g wiórków kokosowych
* 4 białka
* 150 g cukru
* 1 łyżka mąki ziemniaczanej
* 1 łyżka soku z cytryny
* 50 g masła bez laktozy
Sposób przygotowania:
1) Masło rozpuść w rondelku, dodaj 50 g cukru.
2) Dosyp wiórki kokosowe, dobrze wymieszaj i ostudź masę.
3) Białka ubij na sztywną masę, pod koniec partiami dodając resztę cukru- 100 g, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny.
4) Pianę delikatnie połącz łyżką z masą kokosową, tak aby nie zniszczyć struktury ubitych białek.
5) Blachę do pieczenia wyłóż papierem i nakładaj małą łyżką małe porcje masy.
6) Piecz 20 min w 180°C.
Są wyśmienite! :)
Użyte masło bez laktozy
bezlaktozowa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz