czwartek, 9 marca 2017

Kokosanki bez laktozy.

Lubicie kokos? Zostały wam zbędne białka jajek a nie wiecie co z nich zrobić ? Moja propozycja to pyszne, mięciutkie w środku kokosanki, oczywiście bez laktozy ;)



Kokosanki bez laktozy.




Składniki:
* 200 g wiórków kokosowych
* 4 białka 
* 150 g cukru 
* 1 łyżka mąki ziemniaczanej
* 1 łyżka soku z cytryny
* 50 g masła bez laktozy

Sposób przygotowania:
1) Masło rozpuść w rondelku, dodaj 50 g cukru.
2) Dosyp wiórki kokosowe, dobrze wymieszaj i ostudź masę.
3) Białka ubij na sztywną masę, pod koniec partiami dodając resztę cukru- 100 g, mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny.
4) Pianę delikatnie połącz łyżką z masą kokosową, tak aby nie zniszczyć struktury ubitych białek.
5) Blachę do pieczenia wyłóż papierem i nakładaj małą łyżką małe porcje masy.
6) Piecz 20 min w 180°C.


Są wyśmienite! :)
Użyte masło bez laktozy 



bezlaktozowa. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz